Onsdag 15. marsKl. 18.00

Sted:
Robert Normann-salen, Sarpsborg Scene

Pris:
100,- til 265,-

Kjøp billett

Drømmen om Amerika

Familiemusikalen Drømmen om Amerika 

Familiemusikalen Drømmen om Amerika er en humoristisk fiksjon over historien til skuta Christiania, også kalt Slaveskipet, som er synlig som vrak på Sand på Hvaler. Den handler om drømmen og skjebnen til rundt 700 000 nordmenn som utvandret fra 1825 og litt inn på 1900-tallet. Christiania fraktet 319 emigranter over Atlanteren i 1866 med Baltazar Lange til rors. I dag er den det eneste synlige som er igjen av de mange skutene som foretok den lange og strabasiøse ferden over havet.

Skuespillere

Det er fem hovedpersoner i stykket, skipper Baltazar Taraldsen spilt av rutinerte Bjørnar Spydevold fra Greåker, Hvaler-gutten Henrik Mogen, kjent fra «Fame» oppsetningen i Sarpsborg, spiller skipperens sønn Nøtta, allsidige Morgan Lillehjem er skipperens høyre hånd Krøpen, den fremadstormende ungjenta Hanna Heltvedt Amundsen, som var med på deler av Secret Gardens juleturné, er den foreldreløse tiggerjenta Asta Morell, Sunniva Berg fra Skjeberg, som sist var å se i forestillingen om Yngve Hågensen, får virkelig utfoldet seg som Petunia von Vift som er på en slag omvendt klassereise. I tillegg møter vi to matroser og åtte passasjerer i alle aldere. Hele ensemblet ha to sesonger bak seg ned samme forestilling i Brottet Amfi på Hvaler.

Tekst og musikk

Lars Kilevold, som er godt kjent med å lage musikk-underholdning for barn med suksess-serien til NRK «Karsten og Petra», «Gråtass», flere «Knerten» filmer osv, har laget all tekst og musikk, noen av tekstene sammen med Arne Lindtner Næss. Sistnevnte har blant annet laget alt av Olsen Banden Jr.filmer. Dette paret kan med andre ord barne og familieunderholdning. Lindner Næss har også stått for dramaturgien, mens Talina Hansen Skogseth har laget regi. Regisør for denne forestillingen er Desirée Ulvestad-Grandahl fra Sarpsborg og Dag Solheim er produsent.

Info

Restriksjoner
Ingen aldersgrense.

Ansvarsfraskrivelse
Kjøpte billetter refunderes kun ved avlysning av arrangementet.

Kjøp billett