Lørdag 11. marsKl. 18.00

Sted:
Robert Normann-salen, Sarpsborg Scene

Pris:
75,- til 350,-

Kjøp billett

Forsvarets stabsmusikkorps

One Night at The Movies

E.T. Harry Potter, Mulan, Star Wars, Da Vinci Code, Top Gun, Man of Steel, Schindler’s List, The Truman Show, The God Bad And the Ugly, Kill Bill

Vi har plukket fram den beste musikken fra de beste filmene opp igjennom tidene, og byr på musikk fra legendariske eventyrfilmer til klassiske westernfilmer, fra Harry Potter universet og storslåtte krigsfilmene. 

Det blir et gjenhør med de vakreste melodiene og de storslåtte legendariske filmmusikk-stykkene, og vi kan love en aften med gåsehudfaktor og bakoversveis.  Flere av stykkene har vi fått arrangert spesielt for anledningen for orkesteret.

Forsvarets stabsmusikkorps er på en miniturné og det er et topptrent orkester med glimrende solister fra egne rekker som inntar scenen på forskjellige kulturhusene. Til å lede det hele har vi med oss en av landets mest anerkjente dirigenter, som er kjent for sitt energiske engasjement og behersker et stort spenn av musikksjangere.  Sette deg godt tilbake i setet og vær med oss på denne fantastiske musikalske reisen gjennom filmmusikkens verden.

Ingar Bergby er en av Norges mest anerkjente orkesterdirigenter, med stor produksjon innenfor klassisk musikk, opera, samtids- og crossovermusikk. Han har markert seg som en kunstner med klart formende kraft og stort engasjement i sitt arbeid.

Ingar Heine Bergby ble født 4. februar 1964 i Sarpsborg, og hans musikalske familie bragte ham inn i korpsbevegelsen. Han er utdannet klarinettist med professor Richard Kjelstrup ved Norges musikkhøgskole. Senere studerte han orkesterdireksjon med professor Karsten Andersen samme sted, og ved Sibeliusakademiet med Jorma Panula. Han tok diplomeksamen i orkesterdireksjon i 1991.

Solist Eli Kristin Hanssveen debuterte ved Nasjonaloperaen i 2002 og ble fast solist fra 2007. Her har hun gjort seg bemerket med sterke kvinneroller som Gilda i Rigoletto, Norina i Don Pasquale, Zerbinetta i Ariadne auf Naxos, Musetta i La bohème, Pamina, Nattens dronning og Første dame i Tryllefløyten.

Hun har også sunget i Nasjonalballetten UNGs oppsetning av Romeo og Julie og Clorinda i Stefan Herheims produksjon av Rossinis La Cenerentola. Sammen med Thor Inge Falch, Hege Schøyen og Øivind Blunck inntok hun Scene 2 med forestillingen Hege og Øivind går til Operaen, både i 2014 og 2015. Våren 2015 sang hun i tillegg Primadonnaen i Donizettis Viva la mamma – en produksjon som var på turné i samarbeid med Riksteatret høsten 2015.

De siste årene har hun sunget rollene Nella i Gianni Schicchi, Søster Genovieffa i Suor Angelica, Marianne i Rosenkavaleren og Pamina i Tryllefløyten, og Moren i Hans og Grete.

Forsvarets stabsmusikkorps er et av Forsvarets fem profesjonelle musikkorps og Norges største profesjonelle blåseorkester. Korpset ble etablert i 1818 og er med sine over 200 år Oslos eldste musikkinstitusjon. Korpset har tilholdssted og eget konsertlokale, Ridehuset scene, på Akershus festning.

Korpsets hovedoppdrag er å representere Forsvaret nasjonalt og internasjonalt ved merkedager, seremonier og konstitusjonelle oppdrag. Stabsmusikken bidrar musikalsk ved statsbesøk, nasjonaldagen og Frigjørings- og veterandagen. Videre medvirker de ved medaljeseremonier, kransnedleggelsen og de tradisjonsrike vaktparadene i hovedstaden. Utover dette har korpset en utstrakt konsertvirksomhet over hele Østlandet, og deltar også på internasjonale musikkfestivaler og militære tattooer.

Info

Restriksjoner
Ingen aldersgrense.

Ansvarsfraskrivelse
Kjøpte billetter refunderes kun ved avlysning av arrangementet.

Kjøp billett