Fredag 12. januarKl. 19.00

Sted:
Robert Normann-salen, Sarpsborg Scene

Pris:
25,- til 375,-

Kjøp billett

Nyttårskonsert med DNBE

Bli med når Det Norske Blåseensemble spretter champagnekorken i en lystig galopp for det nye året. Velkommen til konsert i tradisjonsrik nyttårsstil.

 

Same procedure as last year – men for en måte å starte det nye året på!

Tradisjonen tro inviterer Det Norske Blåseensemble til en feststemt nyttårskonsert. Publikum loves en kveld med sprudlende klassisk repertoar bestående av orkesterverk, overtyrer og solistnumre fra opera og operetter. Den energiske dirigenten Peter Szilvay syr hele konserten sammen og leder orkesteret med stø hånd. Ensemblet vil også ha med seg en solist og i hver konsertby vil de presentere et soliststykke med et ungt lokalt talent.

Medvirkende:

Peter Szilvay, dirigent

Peter Szilvay er en energisk og karismatisk dirigent, og en av de som har lært faget fra innsiden av orkesteret. Etter å ha startet som profesjonell bratsjist, ble Peter assisterende dirigent for Mariss Jansons i Oslo Filharmonien og senere for Stavanger Symfoniorkester. Peter har dirigert berømte ensembler som St. Petersburg Philharmonic, Orchestre Philharmonique de Radio France og Det Kongelige Kapel. I Norge har han jobbet med blant annet Kringkastingsorkesteret (KORK), Det Norske Kammerorkester, Arktisk Filharmoni, Bergen Filharmoniske Orkester samt Trondheim og Kristiansand Symfoniorkester. Han er også en erfaren operadirigent.

I 2011 ble Peter anerkjent for sitt arbeid med samtidsmusikk, da Norsk Komponistforening tildelte ham deres kunstnerpris. Han har dirigert over 160 urfremføringer og spilt inn ny musikk sammen med blant annet Oslo Filharmonien og KORK.

Det Norske Blåseensemble
Det Norske Blåseensemble har base i Halden og består av 24 profesjonelle musikere. Med røtter tilbake til 1734 tar Blåsensemblet vare på historien, samtidig som de skaper den på ny. Orkesteret er godt forankret i det klassisk skolerte, men har også et brennende ønske om å utforske det ukjente. Blåseensemblet er mangfoldig. Det gjør de både sjangertro og sjangerløse – alt til sin tid. Orkesteret ønsker alltid å gjøre musikken til deres egen, og streber etter å oppnå en unik klang og å blåse nytt liv i velkjente verk. Det være seg når de spiller klassiske verker, sanntidsmusikk eller jazz- og showproduksjoner. Uansett sjanger setter orkesteret stor pris på et godt samarbeid – med lokale aktører, så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale solister og dirigenter.

Info

Restriksjoner
Ingen aldersgrense.

Ansvarsfraskrivelse
Kjøpte billetter refunderes kun ved avlysning av arrangementet.

Kjøp billett